Skønne Sommerlejre 2020

I alt er 110 børn fra Danmark og Sydslesvig på én af Rejsekontorets 4 sommerlejre i 2020.

Sommerlejr Rendbjerg 2020

Rejsekontoret har i perioden 28.6.-25.7. afholdt sommerlejrepå Vesterled (Hvide Sande) og Rendbjerg (Egernsund). Trods de mange restriktioner var de børn som steg ud af bussen ved hjemkomsten synligt glade og tilfredse (de voksne var trætte), og berettede om lejr med masser af tid til leg, hygge, gåture, bålhygge og masser af nærvær.

Lejrene i år er kendetegnet ved, at der "sker mindre" end der plejer. Den sædvanlige tur til Legoland, svømmehal, klatrepark m.m. kunne ikke finde sted, og der var også færre børn med end der plejer (ca. halvdelen). Alt sammen selvfølgelig pga. pandemien. Derimod var der en stor ro over lejrene, og mange kunne godt se det positive i endelig at have chancen for "at bruge en masse tid på meget lidt".

Den oprindelige plan om at lave mere aldersopdelte lejre, kunne heller ikke realiseres, da der pga. mange afbud ikke kunne samles en hel lejr med de ældste børn.

Men det viste sig, at det faktisk gør børnene godt! Sjældent har man så meget tid og ro til at være nærværende med hinanden og 4 voksne til 25 børn betyder selvfølgelig også at alle bliver set. Faktisk en win-win situation for alle.

Næste år afholder Rejsekontoret igen større lejre, og vi vil bestræbe os på at lave lejre for både de 7-10 årige og de 11-14 årige. Igen vil vi lave blandede lejre med både børn fra Danmark og Sydslesvig da det var et stort hit i år!

Se også indslaget fra Tv-Syd, som lavede en livereportage fra sommerlejren på Rendbjerg den 3. juli - klik her!