Status på sommerlejre

Rejsekontoret har fået rigtig mange tilmeldinger til årets sommerlejre.

COLOURBOX24198626
Mange tilmeldinger
Rejsekontoret modtog i år over 600 tilmeldinger til 250 sommerlejr-pladser. Det er svært, når man må sende så mange afslag ud. Fordelingen af pladser er sket pr. lodtrækning.
Den store interesse viser, at der er et behov som aldrig før, for at få et pusterum fra corona-dagligdagen. Vi krydser fortsat fingre for, at lejrene kan finde sted.
Men hvad er det der skal til, for at lejrene kan finde sted?
1) den dansk-tyske grænse skal være åben (som i helt åben for turisme, uden restriktioner)
3) det skal være tilladt for børne- og ungdomsorganisationer at afholde sommerlejre over flere dage, og med mere end 50 deltagere.
2) vandrerhjem og lejrskoler skal have lov til at huse overnattende gæster som deler sanitære anlæg og det skal være tilladt at lave indendørs aktiviteter.
Disse ting skal være givet, for at sommerlejrene kan finde sted.
Planlægning er i gang - trods corona
Ser man på andre børne- og ungdomsorganisationers hjemmesider kan man se, at alle er igang med at planlægge og tage imod tilmeldinger til sommerlejre. For selvom vi ikke ved med sikkerhed om vi i sidste ende kan gennemføre, skal vi have fyldt lejrene med deltagere, tænkt konceptuelle tanker, lavet program og forberedt husene - og det er det vi er igang med nu.
Gode alternativer
Vi vil gerne gøre opmærksom på at vores "søster-organisation" SdU (Sydslesvigs Danske Ungdomsforeninger) (link åbner i nyt vindue) også tilbyder en sjov sommerlejr på Christianslyst i år. Lejren er til børn i 5.-8. klasse.

De bedste hilsner fra Rejsekontoret