Værtsfamilier søges til 10. klasses elever fra Danmark

I øjeblikket søger vi værtsfamilier til Erik og George i skoleåret 2019-20

Rejsekontoret søger værtsfamilier i Sydslesvig, som har lyst til at huse en 10. klasseselev fra Danmark, som tager 10. klasse på en dansk skole i Sydslesvig

I øjeblikket søger vi værtsfamilier til Erik og George

Erik

Jeg hedder Erik og er 15 år. Lige nu går jeg i 9. klasse i Viborg.  Sammen med mine to mindre søstre, bor jeg skiftevis hos min mor og far. I min fritid spiller jeg håndbold. Jeg er også assistenttræner for U10 drengene. Derudover spiller jeg lidt computer, og passer selvfølgelig også mine lektier og pligter derhjemme. Jeg vil gerne tage min frivillige 10. klasse i Sydslesvig fordi jeg ønsker at prøve et anderledes år, hvor jeg kan møde nogle nye mennesker og en ny kultur, mens jeg samtidig øver mit tysk.  Efter året i Tyskland er min plan, at jeg skal på gymnasiet.

George

Jeg er en 16-årig dreng, som er rigtig interesseret i at få et udvekslingsophold i Tyskland i 10. klasse. For omkring to år siden kom jeg og min familie til Danmark fra Rumænien. På nuværende tidspunkt bor vi i Egtved. Jeg går i 9. klasse, og i min fritid arbejder jeg som lagermedarbejder i en virksomhed. Min nittenårige bror læser på SOSU. Vi holder meget sammen i familien og nyder at være sammen, selvom det nogle gange kan være svært at tilbringe meget tid sammen i hverdagen pga. arbejde, fritidsinteresser m.m. Hjemme plejer jeg tit at vaske op og gøre rent. Sommetider tager jeg også skrald ud og slår græs. Jeg er meget åben for at prøve noget nyt og anderledes end det, jeg er vant til. Når jeg er sammen med mine venner, tager vi ind til byen og har det sjovt sammen, og ellers er vi bare sammen hos en af os. Nogle gange kan det også ske, at vi mødes i fitness, da jeg i min fritid plejer at bruge en del tid på at træne. Jeg kan også lide at læse. Ud over det bruger jeg naturligvis ligesom mange andre på min alder også noget tid på at være på de sociale medier. Grunden, til at jeg gerne vil tage 10. klasse i Tyskland, er primært, fordi jeg er rigtig interesseret i at lære det tyske sprog bedre, men også fordi jeg synes, at den tyske kultur sikkert har en del forskelligheder i forhold til den danske og rumænske kultur. Derfor tænker jeg, at det vil være ret spændende at have noget bedre kendskab til det. Desuden forventer jeg, at jeg vil få nogle gode oplevelser og lære en masse at kende. Ud over det har jeg en fornemmelse af, at et år i Tyskland vil være en fordel for mig både nu, men sikkert også i fremtiden.

Hvem kan blive værtsfamilie?

Alle familier i Sydslesvig, som har plads og lyst til at huse et ungt menneske fra Danmark, der tager 10. klasse i Sydslesvig, kan tilmelde sig. Det er ikke et krav at der er hjemmeboende jævnaldrende børn. Det er heller ikke et krav at hjemmesproget er dansk, men familien skal have lyst til at blive bedre til dansk.

Skriv til rejsekontoret@skoleforeningen.org

Læs mere om "Frivillig 10. klasse i Sydslesvig" her